YOUR_PROBLEM |
|
|
|
Przeczytał: 0 tematów
|
|
|
|
|
|
|
UWAGA !!!! TYLKO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH . PONIZSZE UWAGI TO TYLKO I WYLACZNIE MOJE OSOBISTE ZDANIE . CELEM JEST POPRAWA NASZEJ GRY A NIE ATAK NA KTOREGOKOLWIEK Z GRACZY NASZEGO KLANU
Panowie . Chciałbym tutaj przekazac kilka uwag jakie dostrzeglem w czasie gry dotyczacych naszej wspolpracy .
1. Wchodzimy na server , jeszcze nie gramy , dokonujemy ustaleń odnośnie gry a już są niejasności . Przykladowo : ustalam ze gramy obj z 1 nadem i ff on a za chwile ktos od nas pisze ze chce ff off , ktos inny chce no nades i ilu zawodnikow - tyle opcji . Nie róbmy się niezorganizowanym bydłem . Ustalmy ustawienia BAZOWE i ewentualnie negocjujmy z przeciwnikami . Ustalmy 1 osobę na dany mecz , która bedzie te ustalenia negocjować . Reszta się musi podporzadkować .
Ustawienia bazowe - moja propozycja :
OBJ - 1 NADES , FF ON , LEAN ON , RUNDY DO 7 PKT
TDM - NO NADES , FF OFF , LEAN ON , RUNDY PO 15 MINUT (ewentualnie 10 minut)
Czekamy na propozycje.
2.Na każdy spar musi być wyznaczony kapitan teamu , który bedzie negocjował ustawienia opisane w pkt.1 , pilnował porzadku i opisywał mecz na forum lub zlecał opis meczu wybranemu zawodnikowi (w wyjątkowych sytuacjach). Po każdej rundzie meczu powinno kilka osób robić screeny z tabelami wyników (szczególnie mecze officjalne).
3.Gramy jak szmaciarze. Klasycznym przykładem dziadostwa był nasz mecz z niemieckim klanem GamerZ , który odkrył nadwyraz nasze braki i niedoskonałości . Dotyczy to prawie wszystkich zawodników TFP (a może wszystkich nawet) włącznie ze mna na czele . Kilka sytuacji pozwolę sobie przytoczyć .
a) gramy obrone V2 i klatki schodowej zaczynamy bronić w 4 zawodników a gramy spara 5 na 5 . Pozostałe drogi pozostają odsłonięte . Brak komunikacji.
b) V2 . Pozostaje 2 naszych zawodnikow i 1 przeciwnik . Prawie pewna wygrana runda a tu niespodzianeczka . Wpada gosciu do zapokoiku a tutaj nasi biorą go w ogień z 2 stron. Jeden nasz zabija drugiego naszego , po czym sam ginie od ognia przeciwnika.
c) Teraz Bridge. Sytuacja hotel . Jacobo strzela z okna na ostatnim piętrze w kierunku aliantów. Nagle słyszy drzwi . Wycofuje się by mu nikt po plecach mu nie przejechał . Kampi i czeka a tu jeden z naszych sobie wbiega nic nie mówiąc przez TS że tam idzie. Brak komunikacji.
d) Zdarzają się sytuację , że w hotelu , przy ataku znajduje się nawet 3 naszych żołnierzy i wszyscy lecą do okien a są u góry tylko 2 z dobrym widokiem. Po co tam 3 naszych ???? ja nie wiem .
e)pamiętajmy , że w meczach nie liczą się statystyki a tylko wygrany mecz , bo to drużyna musi wygrać . Indywidualne popisy wskazane w FFA. Zapominamy czasem o tym.
f) na obronie V2 , hunt , bridge trzeba zając pozycję i czekać bo to oni podkładają bomby , czas gra na naszą korzyść . Należy trzymać tych pozycji i czekać a nam czasami puszczają wodze fantazji i niepotrzebnie wysuwamy się trochę za bardzo do przodu.O tym zapominamy .
g)KOMUNIKACJA , KOMUNIKACJA , KOMUNIKACJA a w zasadzie jej brak powoduje , że wiele wygranych rund przegrywamy .
h)Brak dyscypliny taktycznej i ubogi asortyment taktyk jest także przyczyną naszych porażek z przeciwnikami w naszym zasięgu.
takich sytuacji jest mnóstwo , z naszych sparów wziętych . Przytoczyłem tylko te ze sparu z GamerZ.
Podsumowując . Gramy jak szmaciarze . Grając w ten sposób to bedziemy wszystko przegrywać . Wygramy tylko z totalnie słabymi klanami.
Po co ten artukuł ???
Po to by każdy się zastanowił nad swoją i naszą grą , by to przemyślał , by wysunął wnioski z tego , zapodał jakieś propozycje , rozwiązania . My graczy indywidualnie mamy dobrych tylko zawodzi nas brak zgrania , komunikacja , taktyki . WSTRZĄS JEST POTRZEBNY i oby to był konstruktywny wstrząs .
Odpowiedzi do tego postu mają się zapełnić na 100 stron. Czekam na wasze posty.
Pozdrawiam, |
|